Voeding

Het las procedé in de voedingsmiddelenbranche vereist veelal hoogwaardigere (orbitaal)lasdisciplines.
Denk hierbij aan gecertificeerde lassers, gecertificeerd materiaal en apparatuur, lasrapportage en controles.
Gebr. Stork Metaal is al decennia lang een betrouwbare partner bij de bekende grote bedrijven die de supermarkten, en daarmee ons de consument, bevoorraden.
Door een nauwe samenwerking met proces engineers en betrokken te zijn bij diverse overleggroepen blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

ORBITAAL LASPROCES

Orbitaal lassen heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere lasprocessen. Het belangrijkste voordeel is dat de kwaliteit van de lassen die met een orbitaalsysteem zijn gelegd zeer hoog is. De doorlas is perfect waardoor buizen en leidingen die doormiddel van dit lassysteem met elkaar zijn verbonden ook geschikt zijn voor de zuivelindustrie.
Ook voor de farmacie en de halfgeleider industrie is dit lasproces zeer geschikt omdat de kwaliteitseisen aan lassen daar heel hoog zijn.
Daarnaast kan doormiddel van een orbitaalsysteem zeer snel gewerkt worden. Een lasser die handmatig last is veel tijd kwijt om een goede las te leggen tussen twee buizen.
Daarnaast moeten de buizen bij het handmatig lasproces vaak op een manipulator worden geplaatst waarbij de buizen ronddraaien.
Bij orbitaal lassen is dit allemaal niet nodig omdat de lasboog 360 graden draait om de buizen.
Wanneer het orbitaalsysteem eenmaal goed is ingesteld kan er een continuïteit worden gecreëerd in de kwaliteit van de gelaste producten. Het orbitaalsysteem hoeft hiervoor niet iedere keer weer opnieuw te worden aangepast behalve wanneer er sprake is van een andere wanddikte, materiaalsoort of diameter.

Bekijk hier onder onze video!

Ook voor engineering en tekenwerk bent u bij Gebr. Stork Metaal aan het juiste adres!

Eco bewust
Engineering
Kwaliteit
Flexibel